Doe de rode bessen samen met de suiker in een steelpannetje, en breng aan de kook. Voeg als het kookt ook de maizena toe, en laat even doorkoken totdat het bessenmengsel wat is ingedikt.
Verwarm nu de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier.
Mix de boter, lichtbruine basterdsuiker en het zout door elkaar. Als dit gemengd is meng voeg je ook de overige ingrediënten toe. Kneed dit even door. Uiteindelijk heb je een kruimeldeeg.
Doe nu ⅔ van het deeg in je bakblik. Druk dit allemaal met de onderkant van een lepel aan.
Mocht je amandelspijs willen toevoegen dan verdeel je nu kleine blokjes amandelspijs over de bodem van het bakblik.
Verdeel nu ook de rode bessen over de bodem. Hierna verdeel je het overgebleven ⅓ van het koekdeeg over je bakblik. Nu kan je er ook nog wat grof gesneden amandelen over verdelen.
Bak het in ongeveer 30-40 minuten gaar. Laat even afkoelen, en verdeel in stukken.