Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed in ieder geval de bodem van een quichevorm van ongeveer 24 cm met bakpapier. Als je net zoals ik een vorm hebt met een gekartelde rand dan zul je die rand ook even moeten invetten met wat boter. Heb je geen quichevorm? Dan kun je ook prima een ronde springvorm, of andere vorm, gebruiken.
Doe een klein beetje olie/boter in een koekepan en fruit de sjalotjes. Haal vervolgens van het vuur.
Neem een beslagkom en meng de eieren en Griekse yoghurt (of melk) hierin met elkaar.
Snijd de halloumi in kleine blokjes. Snijd ook de lente-ui en de olijven in kleine stukjes. Voeg dit nu toe aan het eiermengsel. Doe ook de sjalotjes hierbij. Voeg ook de gedroogde munt, oregano, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
Leg nu een vel filodeeg in je quichevorm. Besmeer deze met boter, en leg hier het volgende vel bovenop. Doe dit totdat je al het deeg hebt gebruikt. Ook het laatste vel, inclusief de randen, zou ik insmeren met wat boter.
Giet het eiermengsel nu in de vorm, en leg er nu de aspergetips bovenop. Druk de asperges iets aan. Bak voor ongeveer 25 minuten. Het filodeeg zal nu mooi goudbruin zijn.