Gangmakers zijn toch wel echte klassiekers. Een heerlijke koekbodem, met daarbovenop cake, jam en chocolade. Deze variant is alleen net iets anders door de vossenbessenjam. Maar ook met een andere soort jam is deze koek heerlijk!Met dit recept maak je ongeveer 8 koeken.
Doe de boter en basterdsuiker in een beslagkom. Meng dit door elkaar. Voeg ook het zout en de citroenrasp toe. Voeg ook de eierdooier toe. En tot slot doe je de Zeeuwse bloem en gewone bloem erdoorheen. Maak hier een bal van.
Verpak het deeg in vershoudfolie, en doe zeker een uur in de koelkast.
Verwarm de oven nu voor op 200 °C, en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Vet 8 bakringen (met een diameter van circa 6-8 cm) in. Leg deze op je bakplaat.
Haal het koekdeeg uit de koelkast, en rol dit uit tot 3-4 mm dik. Steek er rondjes uit die net zo groot zijn als je bakring. Doe de koekbodem in de bakringen. Leg de bakplaat even op zij. Mocht het erg warm zijn dan kan het handig zijn om dit even in de koelkast te leggen.
Doe voor de cake de boter en suiker in een beslagkom. Mix dit tot een romig geheel. Voeg vervolgens het ei toe, en het zout en citroenrasp. Voeg tot slot ook de bloem, maizena en het bakpoeder toe. Mix totdat het gemengd is.
Doe het cakebeslag in een spuitzak. Knip aan het uiteinde een gat van circa 1 cm. Spuit, bovenop de koekbodem, een rondje van het beslag in de bakringen. Vul dit rondje met een theelepel jam. Doe hier nog een klein beetje cakebeslag bovenop.
Bak de koeken ongeveer 15 minuten. Ze zullen nu mooi goudbruin zijn. Laat geheel afkoelen op een rooster.
Tempereer de chocolade. Doop de koeken in de chocolade, en laat geheel uitharden.
Opmerkingen
Geen vossenbessenjam? Dan is bijvoorbeeld frambozen- of bosbessenjam ook erg lekker!