Dit is een heerlijk fris koekje. Een boterig koekje met citroen en tijm, met een kuiltje waar frambozenjam in zit. Ongetwijfeld dat deze koekjes ook bij jou zo verdwenen zijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
Mix de boter en suiker tot een romig geheel. Voeg nu ook de eierdooier, vanille extract, tijm, citroensrasp en zout toe. Meng alles door elkaar. Meng hier nu ook de bloem doorheen totdat je een samenhangend deeg hebt.
Maak bolletjes van het deeg, en leg deze op je bakplaat. Ik heb hiervoor een eetlepel gebruikt.
Druk met je duim, of met de achterkant van een pollepel, kuiltjes in de koekjes.
Doe met een theelepeltjes een beetje jam in deze kuiltjes.
Bak dit in ongeveer 12-14 minuten gaar. De randen en de bodem van de koekjes zullen nu goudbruin zijn.
Laat de koekjes ongeveer 5 minuten op de bakplaat liggen, en laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.
Maak nu het glazuur door de poedersuiker met het citroensap te mengen.
Zorg dat de koekjes volledig afgekoeld zijn. Besprenkel deze nu met het glazuur. Laat het glazuur nu nog even uitharden.
Opmerkingen
Deze koekjes zullen ook heerlijk zijn met een andere soort jam. Denk bijvoorbeeld aan bosbessen of aardbeien.