Verwarm de oven voor op 160 °C, en vet een bakblik in. Ik heb een tulbandvorm gebruikt.
Meng de bloem, baking soda, bakpoeder en zout met elkaar in een kom.
Doe in een andere kom de geraspte courgette, olijfolie, Griekse yoghurt, vanille extract, suiker en lichtbruine basterdsuiker bij elkaar. Roer dit door elkaar. Voeg vervolgens ook de citroenrasp, het citroensap en de verse tijm toe. Tot slot voeg je ook de eieren toe, en meng je alles goed door elkaar.
Verdeel het beslag in je bakvorm. Bak de cake in circa 60 minuten gaar. Op het moment dat je een satéprikker schoon en droog uit de cake kan halen is de cake klaar.
Laat afkoelen voordat je de cake uit het blik haalt.
Glazuur
Doe de poedersuiker in een kommetje, en voeg geleidelijk aan het citroensap toe. Wanneer het glazuur net vloeibaar genoeg is om te verdelen is het klaar.
Doe het glazuur in een spuitfles en verdeel dit over de cake. Je kan dit ook gewoon met een lepeltje doen. Zorg overigens wel dat de cake volledig is afgekoeld.
Opmerkingen
Je kan deze cake ook prima in een andere vorm bakken. Let er alleen dan wel op dat de hoeveelheden, en je baktijd, zullen afwijken.