Doe de bruine basterdsuiker, suiker en boter in een beslagkom en mix tot een romig geheel.
Voeg nu het ei en het vanille extract toe. Doe hier ook de geraspte wortel doorheen. Meng door elkaar.
Meng de bloem, de baking soda, kaneel, gember, nootmuskaat en het zout. Voeg dit ook toe aan de beslagkom, en meng alles goed door elkaar.
Nu kan je ook de sinaasappelrasp, pecannoten en rozijnen toevoegen. Spatel dit door het deeg.
Dek het koekjesdeeg af, en stop dit een half uurtje in de koelkast. Als het deeg wat kouder is kan je er namelijk makkelijker koekjes van vormen.
Maak kleine balletjes van je deeg. Leg vervolgens op de bakplaat. Zorg dat er enige ruimte tussen de bolletjes zit.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een siliconen bakmat.
Bak de koekjes nu ongeveer 12 minuten. Ze lijken nu nog vrij zacht te zijn, maar ze zullen uit de oven nog verder garen. Bak de koekjes zeker niet te lang, anders zijn de koekjes niet meer lekker zacht van binnen.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.