Dit zijn heerlijke smeuïge chocoladekoekjes. Doordat er geen bloem in zit zijn ze lekker klef. En ze zitten boordevol chocolade. De cacao en 5 spice kruiden maken het een erg smaakvol, en niet te zoet, koekje. Met dit recept maak je ongeveer 12 koekjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
Doe de eiwitten samen met het halve ei in een beslagkom. Mix dit in circa 5 minuten tot een schuimige en luchtige massa.
Meng in een andere kom de poedersuiker, maizena, cacao, 5 spice en het zout.
Meng vervolgens de inhoud van beide kommen door elkaar met een spatel. Je zal merken dat het geheel nu een beetje op browniebeslag lijkt.
Voeg tot slot ook de chocolade en sinaasappelrasp toe. Meng dit door elkaar.
Verdeel met een eetlepel 12 hoopjes beslag over je bakplaat. Ik gebruik hierbij nog een tweede eetlepel om het beslag van de lepel te halen. Zorg ervoor dat je wat ruimte tussen de koekjes vrijlaat.
Bak de koekjes nu ongeveer 12-14 minuten. Je kan nu gelijk nog wat zeezout verdelen over de koekjes.Trek het bakpapier of de bakmat van je bakplaat af, en laat nu afkoelen op een rooster. Wacht nog even met de koekjes van het bakpapier of de bakmat halen. Ze zijn nu nog vrij plakkerig. Laat verder afkoelen. Ze horen uiteindelijk wel nog lekker zacht aan de binnenkant te zijn.
Opmerkingen
Dit is een erg geschikt recept voor als je nog wat eiwitten over hebt. En ook nog eens heel makkelijk te maken.