Ga terug
honingbes chocolade ganache pure chocolade melkchocolade haskap

Bonbons met honingbes

Met dit recept maak je heerlijke bonbons gevuld met een ganache met honingbes. Lekker romig en fruitig. Ik heb zelf een harde vorm voor 24 bonbons van polycarbonaat gebruikt.
5 van 1 stem

Ingrediƫnten
  

Ganache

  • 20 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 40 gram melkchocolade (in stukjes gehakt)
  • 40 gram slagroom
  • 10 gram gevriesdroogde honingbessen (fijngestampt tot poeder)
  • snuf zout

Buitenkant bonbon

  • 220 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)

Instructies
 

Ganache maken

  • Doe de chocolade in een kommetje. Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Haal van het vuur als het begint te koken.
  • Giet de warme slagroom over de chocolade, en laat dit even 1-2 minuutjes staan. Meng vervolgens alles door elkaar tot een homogene massa.
  • Voeg nu de gevriesdroogde honingbessen en het snufje zout door de ganache. Laat de ganache volledig afkoelen voordat je dit verder verwerkt. Zelf vond ik het overigens het makkelijkst voor het in elkaar zetten om de ganache in een spuitzak te doen.

In elkaar zetten bonbons

  • Tempereer nu de pure chocolade. Vul je bonbonvorm met de pure chocolade.. Doe de vorm vervolgens op de kop, en schud alle overtollige chocolade uit de vorm. Vang deze chocolade wel op om de bonbons later mee te sluiten. Schraap ook weer met de krabber over de bovenkant van je vorm. Zo haal je de chocolade uiteindelijk ook makkelijker uit zijn vorm. Doe vervolgens de vorm weer even (ongeveer 10 minuten) in de koelkast.
  • Doe de ganache in de bonbons. Vul de bonbons overigens niet helemaal tot de bovenkant. Er moet immers nog een laag chocolade overheen.
  • Bedek de bonbons tot slot nog met een laag getempereerde pure chocolade. Het kan zijn dat je hiervoor je chocolade weer even moet verwarmen.
  • Laat de bonbons volledig uitharden. Los ze nu uit de vorm. Als het goed is vallen je bonbons hier zo uit als je de vorm op de kop doet.

Opmerkingen

Heb je geen (gedroogde) honingbessen? Dan kan je deze bonbons ook prima maken met gedroogde of verse bosbessen of blauwe bessen. Wanneer je vers fruit gebruikt dan zul je wel de hoeveelheden iets moeten aanpassen. De gedroogde variant is namelijk veel geconcentreerder van smaak. En ook wil je niet dat je vulling te nat blijft.