Ga terug
ananasjam gember citroen compote

Ananasjam

Deze heerlijke tropische jam is perfect om te verwerken in andere baksels, maar ook lekker op brood. Met dit recept maak je een flinke pot vol.

Ingrediënten
  

  • 280 gram ananas
  • 150 gram geleisuiker
  • 1 eetlepel gembersiroop (uit een pot stemgember)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • sap van een ½ citroen (of limoensap)
  • desgewenst: citroen-/limoenrasp

Instructies
 

  • Snijd de ananas in stukjes. Doe deze samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine, en pureer dit. Ik heb dit zelf vrij grof gehouden omdat ik het wel lekker vindt dat er nog wat grotere stukken ananas in zitten.
  • Doe dit mengsel nu in een steelpannetje, en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 5-10 minuten doorkoken.
  • Schenk de jam nu in een schone (steriele) jampot. En doe de deksel erop als de jam nog warm is.

Opmerkingen

Voor dit recept kan je zowel verse als ananas uit blik gebruiken. Als je de variant uit blik gebruikt zorg er dan wel voor dat dit ananas op sap is, en niet op siroop.
Als je de jam in een steriele pot doet kan je dit gerust enige tijd bewaren.