Deze walnotenkoekjes lijken door de poedersuiker een beetje op sneeuwballen. Ondanks de poedersuiker zijn deze koekjes niet extreem zoet. Ze smelten in je mond, en de smaak van de walnoten komt sterk naar voren. Met dit recept maak je ongeveer 25-30 koekjes.
circa 100 gram poedersuikerom de koekjes in te rollen
Instructies
Doe de walnoten in een blender of keukenmachine, en maal ze redelijk fijn. Er mogen nog best wel wat grovere stukken tussen zitten.
Doe de boter, de suiker, het zout en het vanille extract in een kom, en mix door elkaar totdat het een romig geheel is.
Doe vervolgens ook de walnoten en de bloem bij het romige mengsel. Meng alles ook weer goed door elkaar. Dek de kom af en zet deze vervolgens voor ongeveer 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak balletjes van het deeg, en plaats deze op de bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat.
Bak de koekjes ongeveer 15-18 minuten. De koekjes hoeven niet helemaal goudbruin te kleuren. Als ze een beetje bruin beginnen te worden, en ook de onderkant van de koekjes lichtelijk bruin is zijn de koekjes klaar.
Laat de koekjes even afkoelen. Als je ze te snel probeert te verplaatsen zullen ze uit elkaar vallen. Verplaats de koekjes als ze enigszins afgekoeld zijn, maar nog niet helemaal, naar een rooster.
Rol ze nu ze nog warm zijn door de poedersuiker, en laat even afkoelen. Rol - indien gewenst - hierna de koekjes nog een keer door de poedersuiker.
Opmerkingen
Bewaar de koekjes in een afgesloten bakje. Ze blijven wel even goed. Zorg wel dat de koekjes eerst volledig zijn afgekoeld voordat je ze in een bakje stopt.