Maak de melk lauwwarm (ongeveer 30 °C). Doe de melk bijvoorbeeld even in de magnetron. Zorg ervoor dat de melk niet te warm is.
Doe vervolgens alle overige ingrediënten (behalve de ube) voor het deeg in een kom, en meng dit met een spatel door elkaar.
Heb je een keukenmachine? Laat het deeg dan ongeveer 10 minuten door je machine kneden. Zo niet, dan zul je het deeg op je (bebloemd) aanrecht moeten storten, en met de hand moeten kneden. Hou er rekening mee dat dit ongeveer 20 minuten zal duren. Op het moment dat je tussen je vingers een vliesje kunt trekken van het deeg dan is het klaar.
Verdeel het deeg nu in twee stukken, en meng door een deel het ube extract.
Vet twee ruime kommen in met zonnebloemolie. Ik doe meestal een scheut olie in de kom, en gebruik vervolgens een stuk keukenpapier om dit goed te verdelen. Maak een bal van je deeg, en stort dit in de kom. Dek af met een vochtige theedoek, en laat ongeveer 1 uur op kamertemperatuur staan. Wanneer je deeg ongeveer 2x zo groot is geworden is het klaar. In de tussentijd kun je de vullingen al klaarmaken (zie onderstaand).
Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
Rol beide stukken deeg nu uit tot een lange rechthoek (ongeveer 35 cm lang). Je moet hier uiteindelijk een streng van kunnen maken waar je de vulling in kan doen.
Verdeel de vullingen nu over het deeg. Doe de kokosvulling in het paarse deeg, en de banaanvulling in het andere deeg. Laat aan de zijkanten wat deeg vrij zodat je de streng goed kan sluiten.
Rol het deeg nu op als een lange sliert. Knijp het deeg aan de zijkant dicht zodat de vulling er niet uit kan.
Snijd het brood met de banaanvulling met een groot scherp mes of pizzames in de lengte door midden.
Plaats de drie slierten deeg op je bakplaat met bakpapier. Plaats de paarse sliert in het midden, en leg de andere twee slierten hier om heen. Knijp de slierten aan de bovenkant aan elkaar vast, zodat je een begin van een vlecht maakt. Vlecht vervolgens het brood tot een mooie vlecht. Knijp ook de uiteinden aan elkaar vast, en duw dit indien mogelijk iets onder het deeg.
Dek af met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat nu ongeveer 45-60 minuten rijzen. Je kan trouwens ook het gehele bakblik afdekken met vershoudfolie, en nu in de koelkast plaatsen en een nachtje laten staan.
Verwarm de oven in de tussentijd voor op 180 °C. Bestrijk het brood voordat je deze in de oven doet met nog wat ei, en bestrooi de paarse delen brood met wat sesamzaadjes. Bak het brood vervolgens in ongeveer 25 minuten gaar. Het brood is nu mooi goudbruin aan de bovenkant.