Dit is een heerlijk luchtig cakeje dat is gemaakt met gist, en dat is gedrenkt in een siroop van rum, ananas en specerijen. Om het helemaal af te maken is een topping van kokosroom erbovenop gedaan. Een verrukkelijk tropisch gebakje! Met dit recept maak je - afhankelijk van het formaat van je vormpjes - ongeveer 8-10 baba's.
Doe de bloem, zout, boter, suiker en honing in een beslagkom, en voeg hier nu ook de gist aan toe. Mix totdat dit gemengd is.
Voeg vervolgens de eieren één voor één toe aan het deeg. Doe ook de limoenrasp door het deeg.
Verdeel het deeg over je vormpjes. Zorg dat je ze niet voor meer dan de helft vult. Laat het beslag nu ongeveer 45 minuten rijzen.
Rumsiroop
In de tussentijd kun je de rumsiroop maken. Doe hiervoor alle ingrediënten in een steelpannetje, en breng dit aan de kook. Haal van het vuur als alle suiker is opgelost.
Baba's bakken
Vet je vormpjes in met wat boter of een bakspray. Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de baba's in de oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Baba's in rumsiroop doen
Schenk de nog warme rumsiroop in een ovenschaal of andere relatief platte bak. Haal de cakejes uit de vormpjes, en leg ze in de siroop. Het werkt het beste als zowel de rumsiroop als de cakejes nog relatief warm zijn.
Laat de cakejes zeker een uurtje in de siroop staan totdat deze verzadigd lijken te zijn.
Kokosroom maken
Maak ondertussen de kokosroom. Doe de santen en 10 ml slagroom in een steelpannetje, en verwarm dit totdat dit is opgelost. Laat dit even afkoelen.
Klop de overige slagroom samen met de poedersuiker op. Voeg hier ook de kokosroom aan toe. Klop door totdat je slagroom stijf is.
Serveren
Serveer de baba’s lauw, en decoreer met de kokosroom. Als decoratie heb ik vervolgens nog wat stukjes mango en limoenrasp toegevoegd.
Opmerkingen
Heb je geen kleine tulbandvormpjes? Dan kun je prima een ander soort bakblik gebruiken, bijvoorbeeld een voor muffins. Of gebruik wat kleine timbaaltjes.