Doe de bruine basterdsuiker, suiker en boter in een beslagkom en mix tot een romig geheel.
Voeg nu het ei, de tahini en het vanille extract toe. Meng door elkaar.
Vervolgens voeg je ook de bloem, de cacao, de baking soda en het bakpoeder toe. Roer het allemaal goed door elkaar.
Nu kan je ook de pure chocolade, cranberry's en het zout toevoegen. Meng alles door elkaar.
Dek je beslagkom af, en zet 2 uurtjes in de koelkast. Of maak het deeg al de avond van tevoren, en laat het een nachtje in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een siliconen bakmat. Doe de sesam op een schoteltje of in een kommetje.
Haal nu je deeg uit de koelkast. Maak kleine balletjes van je deeg, en rol de bovenkant van het bolletje door de sesam. Leg vervolgens op de bakplaat. Zorg dat er enige ruimte tussen de bolletjes zit.
Bak de koekjes nu ongeveer 12 minuten. Ze lijken nu nog vrij zacht te zijn, maar ze zullen uit de oven nog verder garen. Bak de koekjes zeker niet te lang, anders zijn de koekjes niet meer lekker zacht van binnen.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.