Deze koekjes zijn lekker, gezond en suikervrij. De zoetheid van de koekjes komt door de dadels. En ze zijn heerlijk nootachtig door de tahini en geroosterde sesam.
optioneel:(pure) chocolade om de koekjes mee te decoreren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pureer de dadels, tahini, vanille en melk met een staafmixer of keukenmachine. Op het laatst voeg je hier ook de havermout aan toe, en pureer je dit kort totdat de havermout iets fijner is.
Doe alle ingrediënten in een kom, en meng dit goed door elkaar.
Maak balletjes van het deeg, en leg deze op je bakplaat. Druk de balletjes met een vork wat plat. Laat wat ruimte vrij tussen de koekjes. Strooi nog wat extra sesamzaadjes over de koekjes.
Bak de koekjes in circa 20 minuten gaar. Laat de koekjes vervolgens afkoelen op een rooster.
Indien gewenst kun je de koekjes nog decoreren door wat gesmolten chocolade over de afgekoelde koekjes te verdelen.
Opmerkingen
Geen tahini in huis? Je kan dit ook vervangen door een andere notenpasta, zoals pindakaas.