Deze suikerlatten met komijn zijn verrukkelijk. En heerlijk met een glazuur van mango. Dit geeft het net een zuurtje. Met dit recept maak je twee suikerlatten.
Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier, of een siliconen bakmat.
Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de theelepel gewone suiker, in een beslagkom. Kneed dit tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in twee stukken, en rol ieder stuk uit tot een lat van circa 25 cm lang. Laat wat ruimte vrij tussen de twee latten. Bestrooi de latten met de overgebleven suiker.
Bak de koeken in circa 20-25 minuten gaar. Ze horen enigszins bleek te blijven. Laat afkoelen op een rooster.
Indien gewenst: mangoglazuur
Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een kommetje totdat je een glad en smeerbaar glazuur hebt. Is dit nog niet zo? Voeg dan nog een beetje water toe.
Verdeel het glazuur over de koeken. Laat dit vervolgens uitharden. Dit duurt zeker een uurtje.
Opmerkingen
Ook zonder het mangoglazuur zijn deze suikerlatten heerlijk!