Ga terug
hartige taart quiche spruitjes kastanje kaas paddenstoelen

Spruitjes kastanje taartjes

Deze hartige taartjes met kastanje, spruitjes en paddenstoelen passen perfect bij de herfst. Met dit recept maak je 5 kleine taartjes, of één grote taart.

Ingrediënten
  

  • 5 plakjes hartige taartdeeg (je kan dit deeg ook zelf maken)
  • 150 gram spruitjes (gehalveerd)
  • 100 gram gemengde paddenstoelen (in stukjes gesneden)
  • 50 gram gekookte kastanjes (in stukjes gesneden)
  • 1-2 sjalotjes
  • 2 eieren
  • 100 ml volle melk (of slagroom als je de taart extra romig wil)o
  • 1-2 teentjes knoflook
  • ½-1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
  • ½-1 theelepel rozemarijn (vers of gedroogd)
  • peper en zout
  • extra: blauwe kaas of pecorino om over de bovenkant van de taartjes te verdelen
  • extra: olijfolie om te bakken en de vormpjes mee in te vetten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en vet een grote quichevorm of 4-5 kleine quichevormpjes in met wat olie of boter.
  • Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Verhit een koekenpan, en fruit de sjalotjes en knoflook.
  • Voeg vervolgens ook de gehalveerde spruitjes en paddenstoelen toe. Doe hier ook de tijm en rozemarijn doorheen. Bak dit totdat je met een vork makkelijk in de spruitjes kan prikken. Haal vervolgens van het vuur. Breng op smaak met peper en zout, en meng ook de kastanjes erdoorheen.
  • Doe het deeg in de vormpjes, en verdeel het groentemengsel over de vormpjes.
  • Kluts de eieren, en meng hier de melk doorheen. Verdeel dit vervolgens ook over de vormpjes. Doe vervolgens wat kaas over de bovenkant.
  • Bak de taartjes in ongeveer 25-30 minuten gaar.

Opmerkingen

Ik vond het heerlijk om er nog wat pecorino of blauwe kaas over de taartjes te verdelen. Een andere soort kaas is ongetwijfeld ook verrukkelijk!
Je kan gekookte kastanjes kant-en-klaar kopen, maar je kan ze ook zelf bereiden. Dit doe je door de kastanjes met een mesje in te snijden, en vervolgens 20-30 minuten op 200 graden in de oven te bereiden.