Ga terug
spinazie artisjok cups roomkaas kaas zure room dip knoflook filodeeg hapje

Spinazie artisjok cups

Deze cups zijn ideale hapjes voor bij een high tea of borrel. De filodeeg bakjes zijn gevuld met spinazie, artisjok, roomkaas en zure room. En erg makkelijk te maken!
Ik heb een mini muffinvorm gebruikt. Met dit recept maak je ongeveer 24 mini cups.

Ingrediënten
  

  • 175 gram artisjok (ik heb artisjokharten uit blik gebruikt)
  • 110 gram spinazie uit de vriezer (ontdooit)
  • 1 kleine fijngesneden rode ui
  • 80 gram mozzarella (geraspt)
  • 175 gram roomkaas
  • 1 knoflookteen
  • 60 gram zure room
  • peper en zout
  • 1 verpakking filodeeg (ongeveer 225 gram)
  • 2 eetlepels gesmolten boter (+ extra om je bakblik mee in te vetten)
  • wat extra mozzarella om over de bovenkant te strooien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en vet een mini muffinvorm in met wat boter. Zorg ervoor dat je de filodeeg ontdooit als je de variant uit de vriezer gebruikt.
  • Maak de vulling van de cups. Snijd de artisjokken in kleine stukjes. Doe dit in een kom, en voeg de spinazie, ui, mozzarella, roomkaas en zure room toe. Meng dit door elkaar, en breng op smaak met wat peper en zout. Pers ook het knoflookteentje uit, en voeg ook dit toe aan de vulling. Meng alles goed door elkaar.
  • Knip of scheur het filodeeg in stukjes. Doe meerdere laagjes filodeeg in de muffinvormpjes. Bestrijk elke laag met wat gesmolten boter voordat je er een nieuwe laag bovenop doet. Ik heb uiteindelijk 3 laagjes gebruikt. Maak het filodeeg op.
  • Vul het filodeeg met de vulling, en strooi er nog wat extra mozzarella bovenop.
  • Bak de cups in 30 minuten gaar. De bovenkant zal mooi goudbruin zijn. De cups zijn warm het lekkerst.

Opmerkingen

De cups zijn warm het lekkerst. Je kan ze alleen prima van tevoren maken, en later weer even opwarmen. Of je kan ze ongebakken in je koelkast klaarzetten.