Doe cranberry's samen met de suiker en sinaasappelsap in een steelpannetje. Doe hier ook de schil van de sinaasappel in. Verwarm dit allen op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost. Breng aan de kook.
Als de cranberry's gebarsten zijn haal je de sinaasappelschil uit het pannetje, en pureer je de inhoud van het pannetje met een staafmixer. Indien gewenst kan je dit nog zeven mocht je een erg gladde curd willen hebben.
Klop de eieren ondertussen in een aparte kom los.
Giet een deel (ongeveer de helft) van het passievruchtenmengsel rustig en al roerend bij de eieren. Zet het vuur laag, en doe vervolgens het mengsel met de eierdooiers weer terug in de steelpan.Verwarm dit nu - terwijl je continu met een pollepel door het geheel roert - tot ongeveer 80 graden. Dit is wanneer de curd dikker begint te worden. Als je geen thermometer hebt dan kun je aan de achterzijde van je pollepel met je vinger een streep trekken. Als deze blijft staan is je curd klaar. Verhit het mengsel in ieder geval niet te lang. Als het mengsel heter wordt dan gaat je ei stollen, en krijg je stukjes in je curd.
Voeg nu ook het klontje boter toe aan de curd, en meng dit door elkaar. Wil je een wat stevigere curd? Voeg dan nog wat extra boter toe.
Laat de curd nu afkoelen. Met dit recept maak je teveel curd. Je kan twee keer zoveel koekjes maken, of de rest van de curd bewaren. Wil je de rest van de curd langer bewaren? Giet de curd dan in een steriele pot, en sluit deze af wanneer de curd nog heet is. Nu zal de pot vacuüm trekken, en kan je de curd een aantal weken in de koelkast bewaren.