Ga terug
speculaas koekjes cookies brownie schuddebuikjes sinterklaas chocolade

Speculaas chocolade koekjes

Dit zijn heerlijke smeuïge chocoladekoekjes. Doordat er geen bloem in zit zijn ze lekker klef. En ze passen door de speculaas perfect bij deze periode van het jaar. En het is eens wat anders voor tijdens Sinterklaas. Met dit recept maak je ongeveer 12 koekjes.

Ingrediënten
  

  • 2 eiwitten op kamertemperatuur
  • ½ ei geklutst
  • 60 gram cacao
  • 200 gram poedersuiker
  • ½ eetlepel maizena
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 30 gram pure chocoladedruppels
  • 35 gram witte chocoladedruppels
  • 40 gram schuddebuikjes
  • extra grof zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Doe de eiwitten samen met het halve ei in een beslagkom. Mix dit in circa 5 minuten tot een schuimige en luchtige massa.
  • Meng in een andere kom de poedersuiker, maizena, cacao, speculaaskruiden en het zout.
  • Meng vervolgens de inhoud van beide kommen door elkaar met een spatel. Je zal merken dat het geheel nu een beetje op browniebeslag lijkt.
  • Voeg tot slot ook de chocolade en schuddebuikjes toe. Meng dit door elkaar.
  • Verdeel met een eetlepel 12 hoopjes beslag over je bakplaat. Ik gebruik hierbij nog een tweede eetlepel om het beslag van de lepel te halen. Een ijsschep is ook erg handig.
  • Zorg ervoor dat je wat ruimte tussen de koekjes vrijlaat.
  • Bak de koekjes nu ongeveer 12-14 minuten. Je kan nu gelijk nog wat zeezout verdelen over de koekjes.
  • Trek het bakpapier of de bakmat van je bakplaat af, en laat nu afkoelen op een rooster. Wacht nog even met de koekjes van het bakpapier of de bakmat halen. Ze zijn nu nog vrij plakkerig. Laat verder afkoelen. Ze horen uiteindelijk wel nog lekker zacht aan de binnenkant te zijn.

Opmerkingen

Dit is een erg geschikt recept voor als je nog wat eiwitten over hebt. En ook nog eens heel makkelijk te maken.