Ga terug
speculaas blondies bakken amandel cranberry's sinterklaas

Speculaas blondies

Deze blondies passen perfect bij de periode rond Sinterklaas. Dit door de speculaas, amandelen en cranberry's die erdoorheen zitten. Erg lekker klef van binnen! Een soort kruising tussen brownies en chocolate chip cookies. Een zekere aanrader! Met dit recept maak je een blik van 20x20 vol.

Ingrediënten
  

  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel zout
  • 115 gram boter (gesmolten)
  • 105 gram bloem
  • 25 gram roggemeel
  • ½ theelepel maizena
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 2-3 theelepels speculaaskruiden
  • 40 gram melkchocolade (in stukjes gehakt)
  • 40 gram cranberry's
  • optioneel: amandelstiften voor bovenop de blondies (ook te vervangen door gehakte of halve amandelen)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed de bodem van een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Vet de randen van het blik in.
  • Doe de suikers samen met het ei, de vanille en het zout in een beslagkom en mix dit door elkaar.
  • Voeg geleidelijk de gesmolten boter toe aan het beslag. Ga door totdat dit geheel gemengd is.
  • Doe de bloem, rogge, maizena, speculaaskruiden en bakpoeder samen in een kom. Meng dit door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de andere beslagkom. Meng ook dit goed door elkaar. Spatel nu ook de stukjes chocolade en de cranberry's door het beslag.
  • Verdeel dit mengsel vervolgens over je bakblik.
  • Strooi desgewenst nog wat amandelen over de bovenkant van je bakblik.
  • Bak de blondies in circa 20-25 minuten gaar. De randjes zullen lichtelijk bruin kleuren op dit moment. Het geheel hoort uiteindelijk nog lekker klef aan de binnenkant te zijn. Snijd pas in stukjes als de blondies iets zijn afgekoeld.

Opmerkingen

Je kan er ook voor kiezen om geen chocolade of cranberry's door het beslag te doen. Of je kan juist een ander soort nootje of chocolade toevoegen.