Ga terug
soep gele spliterwten wortel

Soep van gele spliterwten

Met dit recept maak je twee goede kommen soep. Een heerlijk vullend soepje voor bij de lunch, of als diner. Lekker met een versgebakken broodje.

Ingrediënten
  

  • scheut olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1-2 theelepels komijnpoeder (naar smaak)
  • 1-2 theelepels kurkuma (naar smaak)
  • 125 gram gele spliterwten
  • 1-2 wortels (hoeveelheid is afhankelijk van het formaat)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rode peper
  • sap van ½ citroen
  • bosje verse peterselie

Instructies
 

  • Zet een soeppan klaar. Fruit hierin de ui samen met de knoflook in olijfolie. Voeg ook de kurkuma en komijn toe.
  • Doe vervolgens de gele spliterwten samen met het bouillonblokje in de pan. Voeg ongeveer een halve liter water toe, en laat het geheel een half uurtje zachtjes doorkoken. Roer af en toe door. Voeg water toe indien dit nodig lijkt. Ik heb gedurende de kooktijd af en toe een scheut water toegevoegd.
  • Snij de wortel in kleine blokjes. En snij ook de rode peper in stukjes. Voeg deze nu toe aan de pan. Laat dit nog even doorkoken totdat de wortel zacht is geworden.
  • Haal de soep nu van het vuur, en voeg de citroensap en fijngesneden peterselie toe. Roer dit goed door elkaar, en laat even afkoelen voordat je hem serveert.

Opmerkingen

Maak gerust een grotere portie. Deze soep is de volgende dag misschien nog wel lekkerder.
Het is ook lekker om nog wat extra groente toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan wat doperwten of wat stukjes paprika.