1-2wortels(hoeveelheid is afhankelijk van het formaat)
1groentebouillonblokje
1rode peper
sap van ½ citroen
bosjeverse peterselie
Instructies
Zet een soeppan klaar. Fruit hierin de ui samen met de knoflook in olijfolie. Voeg ook de kurkuma en komijn toe.
Doe vervolgens de gele spliterwten samen met het bouillonblokje in de pan. Voeg ongeveer een halve liter water toe, en laat het geheel een half uurtje zachtjes doorkoken. Roer af en toe door. Voeg water toe indien dit nodig lijkt. Ik heb gedurende de kooktijd af en toe een scheut water toegevoegd.
Snij de wortel in kleine blokjes. En snij ook de rode peper in stukjes. Voeg deze nu toe aan de pan. Laat dit nog even doorkoken totdat de wortel zacht is geworden.
Haal de soep nu van het vuur, en voeg de citroensap en fijngesneden peterselie toe. Roer dit goed door elkaar, en laat even afkoelen voordat je hem serveert.
Opmerkingen
Maak gerust een grotere portie. Deze soep is de volgende dag misschien nog wel lekkerder.Het is ook lekker om nog wat extra groente toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan wat doperwten of wat stukjes paprika.