Doe 225 ml melk in een steelpannetje, en breng dit aan de kook. Voeg hier ook de vanille aan toe. Haal van het vuur als dit kookt.
Doe de overige melk, suiker en eierdooier in een apart kommetje, en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens ook de maïzena toe, en maak hier een egaal papje van.
Giet al roerend een deel van de hete melk bij het papje, en meng dit goed door elkaar. Doe vervolgens dit mengsel terug in het steelpannetje, en meng dit met een garde goed door elkaar. Voeg nu ook een snufje zout toe.
Zet dit pannetje vervolgens weer op het vuur, en laat dit indikken. Blijf goed door roeren. Het mengsel zal dikker worden. Laat een minuutje doorkoken. Zorg ervoor dat je het niet te lang op het vuur laat, want anders zal het ei stollen.
Doe de banketbakkersroom vervolgens in een aparte (platte) kom. Dek het vervolgens af met vershoudfolie, en laat op kamertemperatuur afkoelen. Overigens moet je de vershoudfolie wel direct op de banketbakkersroom leggen.