Doe alle ingrediënten in een kom, en kneed tot een samenhangend geheel. Maak er een bal van en wikkel deze in vershoudfolie. Laat het deeg nu een uurtje in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng een half ei met de amandelspijs om deze smeerbaarder te maken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, en vet een sloffenring van 24 cm in.
Bestrooi je aanrecht met bloem. Haal nu het deeg uit de koelkast, en rol met een bebloemde deegroller uit tot een hoogte van ongeveer 8 mm. Zorg dat deze deegplak ongeveer de vorm van de sloffenring heeft, en druk de sloffenring in het deeg.
Vervoer nu het sloffendeeg, inclusief de sloffenring, naar je bakplaat.
Verdeel de spijs over het sloffendeeg. Zorg dat je ongeveer 1 cm rondom de rand vrijlaat.
Bak in circa 25 minuten goudbruin.
Laat de sloffenbodem even afkoelen voordat je de sloffenring weghaalt. Laat de sloffenbodem helemaal afkoelen voordat je de slof verder afwerkt.