Deze koekjes zijn gevuld met Rolo chocolade. Het zijn een soort American cookies, knapperig van buiten en heerlijk zacht en 'chewy' van binnen. De gesmolten Rolo zorgt voor een heerlijke vulling van karamel.
Doe de bruine basterdsuiker, suiker en boter in een beslagkom en mix tot een romig geheel.
Voeg nu het ei en de miso toe. Meng door elkaar.
Meng de bloem, het baking soda en de cacao. Voeg dit ook toe aan de beslagkom, en meng alles goed door elkaar.
Dek je beslagkom af, en zet dit minimaal een uur in de koelkast. Of maak het deeg al de avond van tevoren, en laat het een nachtje in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een siliconen bakmat.
Haal nu je deeg uit de koelkast. Maak kleine balletjes van je deeg, en druk hier een Rolo in. Rol de Rolo geheel in het balletje. Leg vervolgens op de bakplaat. Zorg dat er enige ruimte tussen de bolletjes zit.
Bak de koekjes nu ongeveer 12 minuten. Ze lijken nu nog vrij zacht te zijn, maar ze zullen uit de oven nog verder garen. Bak de koekjes zeker niet te lang, anders zijn de koekjes niet meer lekker zacht van binnen. Bestrooi direct als ze uit de oven komen met wat grof zeezout.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Opmerkingen
Kan je geen Rolo chocolade vinden? Dan is het een idee om het met een andere soort snoepreep te vullen. Ik kan mij goed voorstellen dat je ook een stuk van een Twix in het koekje zou kunnen doen.