Dit zijn eenvoudige koekjes met pumpkin spice. Pumpkin spice is een mengsel van kaneel, gember, piment, kruidnagel en nootmuskaat. Dit zorgt voor een heerlijke smaak. Om het af te maken kun je deze shortbread koekjes nog dippen in wat chocolade. Maar ook zonder zijn ze verrukkelijk!Met dit recept maak je ongeveer 30 koekjes.
Doe de suiker en boter in een grote beslagkom. Mix dit tot een romig geheel.
Meng in een aparte kom de overige ingrediënten. Voeg deze vervolgens ook toe aan de boter en suiker, en kneed dit totdat je een samenhangend deeg hebt.
Laat dit nu zeker een uurtje in de koelkast staan. De boter moet weer helemaal hard worden.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit tot ongeveer 0,5-1 cm dik. Steek hier vervolgens koekjes uit. Zorg wel dat je dit vrij snel doet, want het deeg moet koud blijven. Mocht je hier toch iets langer over doen, dan kun je de koekjes voor het bakken ook kort nog even in de vriezer stoppen.
Bak de koekjes in circa 15 minuten gaar. Als het goed is beginnen alleen de randjes een beetje bruin te kleuren.
Laat afkoelen op een rooster.
Indien gewenst kun je de koekjes nog dippen in wat (getempereerde) gesmolten chocolade.
Opmerkingen
Ik heb de koekjes gedipt in wat pure chocolade. Melkchocolade of witte chocolade lijkt mij ook erg lekker hierbij. Kies dus maar net waar je zin in hebt. Maar ook zonder chocolade zijn het erg lekkere koekjes.