Ga terug
nanaimo bars kokos chocolade custard

Nanaimo bars

Nanaimo bars zijn heerlijke repen die bestaan uit een drietal laagjes. Een koekbodem met kokos, een romige laag custard en een dikke laag chocolade. Verrukkelijk! Met dit recept maak je 9 grote stukken. Of 16 iets kleinere stukken.
5 van 1 stem

Ingrediƫnten
  

Koekbodem

  • 110 gram boter
  • 40 gram suiker
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 ei (losgeklopt)
  • snuf zout
  • 175 gram digestive koekjes
  • 40 gram walnoten* (grof gesneden)
  • 40 gram amandelen* (grof gesneden)
  • 80 gram kokosrasp

Custardlaag

  • 110 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eetlepels slagroom
  • 3 eetlepels custardpoeder
  • 200 gram poedersuiker

Chocoladelaag

  • 120 gram (pure) chocolade
  • 2 eetlepels boter (op kamertemperatuur)

Instructies
 

  • Vet een bakblik van 20x20 cm in met een beetje boter, of bekleed deze met bakpapier.

Koekbodem

  • Doe de boter in een steelpannetje, en smelt dit. Haal dit nu van het vuur en meng de cacao, suiker en zout er met een garde doorheen. Mix dit tot een egale massa. Voeg nu ook het ei toe, en mix dit goed door elkaar.
  • Doe het pannetje weer op het vuur. Laat dit mengsel wat indikken. Zorg ervoor dat je continu roert. Wanneer het wat indikt haal je het van het vuur.
  • Doe nu ook de koekkruimels, de noten en de kokosrasp erdoor. Roer door totdat het geheel goed gemengd is.
  • Stort deze massa nu in je bakblik, en laat dit in de koelkast afkoelen. Ik zou zeker een uurtje wachten.

Custardlaag

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de custardlaag in een kom. Meng dit alles met een mixer tot een egale massa. Mix totdat het geheel glad en luchtig is.
  • Verdeel de custardlaag nu over de koekbodem, en zet dit weer in de koelkast. Ook nu zou ik een uurtje wachten.

Chocoladelaag

  • Doe de chocolade en boter in een hittebestendige kom. Smelt de chocolade door deze kom boven een pannetje kokend water te houden.
  • Verdeel de chocoladelaag nu over het bakblik. Verdeel het met de achterkant van een lepel.
  • Doe het bakblik nu wederom in de koelkast zodat de chocolade stolt. Wanneer het geheel afgekoeld is kan je het in stukken snijden.

Opmerkingen

* Ik raad je aan om de noten eerst even te roosteren. Dit kan je gerust overslaan, maar ik vind het zelf altijd wel wat toevoegen.