Ga terug
mokka ladies chocolade pecan room pumpkin spice koekje

Mokka ladies met pumpkin spice

Dit is een recept voor mokka ladies. Dit zijn brosse koekjes met daarbovenop een dot mokkacrème die is gedipt in pure chocolade. Een heerlijk koekje! Door het koekjesdeeg zit bovendien wat pumpkin spice, hetgeen zorgt voor extra smaak.
Met dit recept maak je ongeveer 14 koeken.

Ingrediënten
  

Koekjes

  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 110 gram boter
  • snuf zout
  • 150 gram bloem
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel pumpkin spice

Crème

  • 200 gram banketbakkersroom* (op kamertemperatuur)
  • 120 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 40 gram poedersuiker
  • 3-4 theelepels mokka extract

Verder nodig

  • 300 gram pure chocolade
  • handje pecannoten

Instructies
 

Koekjes

  • Doe de boter, basterdsuiker en zout in een beslagkom, en klop dit tot een romig mengsel. Het hoeft niet luchtig te worden.
  • Meng de bloem, bakpoeder en pumpkin spice in een aparte kom. Voeg dit vervolgens ook toe aan de boter en suiker. Meng dit tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie, en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180, en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Haal het deeg uit de koelkast, en rol het uit tot ongeveer 2-3 mm dik. Steek hier rondjes uit met een diameter van ongeveer 8 cm. Leg de koekjes op de bakplaat.
  • Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat geheel afkoelen op een rooster voordat je het koekje verder in elkaar zet.

Crème

  • Doe de banketbakkersroom in een beslagkom, en klop dit los. Voeg de poedersuiker en het mokka extract toe, en meng dit door elkaar.
  • Voeg vervolgens geleidelijk aan de boter toe, en blijf het mixen. Het moet een luchtige romige massa worden. Dit kan best een tijdje duren voordat dit zo is. Blijf het dus enige tijd doorkloppen.
  • Doe de crème in een spuitzak met een groot rond spuitmondje. Spuit doppen van de crème op alle koekjes. Laat de koekjes vervolgens afkoelen in de koelkast. Het werkt namelijk voor het dippen het beste als de mokkacrème geheel koud is.

Afwerking

  • Tempereer de chocolade. Ik gebruik hiervoor doorgaans de magnetron. De chocolade stop je hiertoe in een magnetronbestendige kom. Vervolgens doe je de chocolade iedere keer 20 seconden in de magnetron op vol vermogen. Om de 20 seconden roer je de chocolade door. Doe dit ook wanneer je nog weinig ziet gebeuren met de chocolade. Op een gegeven moment zie je dat de chocolade gaat smelter. Roer de chocolade nu om de 10 seconden om. Wanneer bijna alle chocolade gesmolten is, maar nog niet alles, hou je op. Nu roer je alles goed door elkaar totdat alle chocolade uiteindelijk gesmolten is. Je chocolade is nu getempereerd.
  • Dip de koekjes met de crème naar beneden in de chocolade.
  • Decoreer de koekjes met een pecannootje.

Opmerkingen

*Het lekkerste is om de banketbakkersroom zelf te maken. Haal het recept hiervoor bijvoorbeeld uit dit recept.