Mojo rojo is een heerlijke dip die veel op de Canarische eilanden gegeten wordt. Hij past vooral erg goed bij aardappeltjes. Maar ook bij brood of als andere dip is dit een heerlijke saus. Je maakt met gemak ook een grotere portie. Dan heb je altijd een lekker sausje achter de hand.
Verwarm de oven voor op 200 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de paprika's door de helft, en leg deze met de gesneden zijde op de bakplaat. Rooster deze in de oven totdat de buitenkant wat zwart is. Dit duurt ongeveer een half uur. Haal uit de oven, en laat even afkoelen. Verwijder dan de zwarte delen van het velletje van de paprika. Dit kan je er als het goed is zo af trekken.
Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine, en mix dit tot een sausje. Er mogen best nog wat grovere stukjes in zitten. Breng op smaak met wat zout. Wil je de dip iets pittiger? Dan kan je ook nog wat extra chilipeper toevoegen.
Als je deze dip wat langer wil bewaren dan raad ik je aan om de dip in een pot te doen, en een laagje olijfolie bovenop de dip te doen. Dan kun je het makkelijk een aantal weken bewaren.
Opmerkingen
Deze dip is vooral erg lekker bij aardappeltjes. Maar ook om bijvoorbeeld een lekker broodje in te dippen.