Klop de boter samen met de poedersuiker in een beslagkom tot een romig mengsel.
Voeg nu het amandelmeel en het ei toe aan de kom. Meng dit door elkaar.
Doe nu ook de patentbloem en het zout in de kom. Meng vervolgens alles met de hand tot een samenhangend deeg.
Maak er een bal van, en wikkel dit in vershoudfolie. Laat nu circa 3-4 uur in de koelkast rusten.
Verwarm je oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif je aanrecht met bloem. Haal nu het deeg uit de koelkast, en kneed het kort door totdat het deeg weer soepel is. Rol het deeg nu op je aanrecht met een bebloemde deegroller uit tot een deegplak van circa 4-5 mm hoog.
Steek met een bakring met een diameter van circa 5 cm cirkels uit het deeg.
Vervoer deze naar je bakplaat. Prik met een vorm een set gaatjes in de bovenkant. Zo zorg je dat het deeg niet te veel gaat opbollen in de oven. Mocht dit een beetje gebeuren is dit niet erg. Er gaat uiteindelijk toch nog chocolademousse bovenop.
Bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten gaar. Als de koekjes goudbruin lijken zijn ze klaar.