Dit is een typisch Zuid-Afrikaans brood wat veel op cornbread lijkt. Het is eerder een cake dan een brood. Erg lekker romig en smeuïg, en rijkgevuld met mais. Lekker als bijgerecht of om zo een plakje van te snoepen.
40mlmelk(je kan er ook voor kiezen om alleen (karne)melk te gebruiken)
2eieren
25gramboter(gesmolten)
180grambloem
15grammaismeel
15gramsuiker
2theelepelsbakpoeder
1theelepelzout
½theelepelgerookt paprikapoeder
½rode ui
jalapeño's(naar smaak)
chilivlokken(naar smaak)
Instructies
Verwarm je oven voor op 180 °C, en vet een cakeblik van circa 20 cm in.
Doe de helft van de maiskorrels samen met de melk en karnemelk in een blender, en pureer dit tot een gladde massa.
Voeg hierna ook de rest van de maiskorrels toe, en pureer dit erg kort. Het is lekker als er nog wat grote stukken mais overblijven. Doe dit vervolgens in een beslagkom.
Voeg hier ook de eieren en boter aan toe. Meng dit goed door elkaar.
Doe de bloem, maismeel, suiker, bakpoeder, zout en paprikapoeder in een aparte kom. Meng dit door elkaar.
Voeg dit vervolgens toe aan het maismengsel. Meng dit goed door elkaar. Voeg tot slot ook de rode ui, chilipeper en jalapeño's toe.
Giet je beslag in je cakevorm.
Bak het brood in circa 50 minuten gaar. Een satéprikker zal er nu schoon uitkomen.
Laat het mealie bread even afkoelen. Serveer warm.
Opmerkingen
Ben je niet zo'n fan van (chili)peper? Laat dan gerust de chilipeper en jalapeño's weg.