Bekleed de bodem van een vierkant of rechthoekig bakblik (bijvoorbeeld van 20x20 cm) met bakpapier. Laat het bakpapier aan twee zijkanten over de randen heen vallen. Op deze manier kun je de marshmallows uiteindelijk makkelijk uit je bakblik tillen. Vet de zijkanten die niet zijn bekleed met bakpapier met wat zonnebloemolie. Bestuif het geheel met wat poedersuiker.
Knip de gelatineblaadjes in kleine stukjes, en stop deze samen met het (koude) water in de kom van je keukenmachine. Zorg dat je keukenmachine is voorzien van de ballongarde.Heb je geen keukenmachine? Doe dit dan in een beslagkom, en leg je mixer klaar. Doe de maple syrup in een steelpannetje, en breng dit aan de kook. Dit gaat mogelijk een beetje schuimen. Verwarm dit tot 112 °C. Dit kan wel eventjes duren.
Zet je keukenmachine nu aan op een lage stand, of begin met mixen, en voeg de maple syrup langs de zijkant van je kom rustig toe. Als alle siroop is toegevoegd kan je het op hoge snelheid mixen. Voeg nu ook het zout, en als je het gebruikt het maple extract, toe aan het mengsel.
Mix door totdat je een glanzende romige massa hebt. Het mengsel zal dan al wat afgekoeld zijn, relatief dik zijn, en zijn vorm houden. Dan is het klaar. Totdat je zo ver bent kan dit wel eens ongeveer 10-15 minuten duren.
Stort het mengsel nu in je bakblik. Verdeel het met een (ingevette) spatel over je bakblik. Laat de marshmallows nu volledig afkoelen. Ik laat het meestal zeker een dag staan.
Als de marshmallows volledig zijn afgekoeld en opgestijfd kun je ze in stukken snijden. Gebruik hiervoor een scherp mes wat je hebt ingevet met wat zonnebloemolie. Indien gewenst kun je de blokjes vervolgens door wat poedersuiker rollen.