Ga terug
Magic cookie bar walnoot chocolade

Magic cookie bars

Deze repen zijn verrukkelijk, en zijn waarschijnlijk ook bij jou thuis binnen de kortste keren verdwenen. Ik heb voor dit recept een bakvorm van 20x20 cm gebruikt. Mocht je een grotere of kleinere bakvorm hebben pas het recept dan naar verhouding aan.

Ingrediënten
  

  • 150 gram speculaaskoekjes
  • 60 gram boter
  • 300 gram gecondenseerde melk
  • 60 gram pure chocolade (in kleine blokjes)
  • 60 gram melkchocolade met butterscotch (in kleine blokjes)
  • 60 gram walnoten
  • 50 gram cranberry's
  • 50 gram gedroogde abrikozen (in kleine stukjes gesneden)
  • 50 gram kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier. Vet de randen van je bakvorm ook lichtelijk in met boter.
  • Verkruimel de speculaaskoekjes, en doe in een kom. Smelt de boter en voeg dit toe aan de speculaaskruimels. Verdeel deze kruimels over je bakvorm. Druk de kruimels met een spatel of lepel goed aan.
  • Verdeel de blokjes chocolade, de cranberry's en de gedroogde abrikozen over de koekjesbodem.
  • Verkruimel de walnoten met je vingers, en verdeel deze ook over de koekjesbodem. Strooi vervolgens de kokosrasp ook over de bodem.
  • Giet nu de gecondenseerde melk over het geheel. Verdeel het gelijkmatig over de hele bakvorm. Ik heb het zelf met een spatel een beetje uitgesmeerd zodat het ook in alle hoekjes is verspreid.
  • Doe in de oven, en bak circa 25 minuten. De zijkanten zullen nu goudbruin kleuren. Laat afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
  • De magic cookie bars zijn het lekkerst als ze helemaal zijn afgekoeld.

Opmerkingen

Heb je net een andere soort chocolade in huis? Of vind je pecannoten of amandelen lekkerder? Dat is geen probleem. Je kan de ingrediënten uit dit recept, met uitzondering van de gecondenseerde melk, makkelijk vervangen. Ook kan je prima een ander soort koekje als bodem gebruiken.