Doe de Griekse yoghurt, karnemelk, sinaasappelsap, gesmolten boter en het ei in een kom, en meng dit door elkaar. Voeg hieraan ook de sinaasappelrasp en vanille aan toe.
Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder, de baking soda, maanzaad en het zout samen in een kom, en mix dit.
Voeg de inhoud van beide kommen nu samen. Het makkelijkst is het om de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten te voegen. Roer dit met een garde door elkaar totdat het geheel goed gemixt is. Ga niet langer door. Het is niet erg als er wat klontjes in het beslag zitten.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en laat dit smelten. Bak nu de pancakes in de pan. Per pancake heb ik ongeveer 1-1½ eetlepel aan beslag aangehouden. Je kan meerdere pancakes tegelijkertijd in je koekenpan bakken. Als de randjes gaar lijken, en er bubbels in het midden van de pancakes ontstaan, kan je ze omdraaien. Bak ongeveer 2 minuten per kant. Laat vervolgens afkoelen op een rooster of bord. Tussendoor zul je een paar keer even wat nieuwe boter in de pan moeten toevoegen.
Serveer de pancakes warm met de karamelsaus. Ook lekker met wat Griekse yoghurt erbij. Maak je een grotere portie? De overgebleven pancakes kan je prima in de koelkast/vriezer bewaren. Het is wel het lekkerst om ze voor het serveren dan weer even in de magnetron op te warmen.