Wel de cranberry's en rozijnen in een kom met warm water. Ik heb ze ongeveer ½-1 uur in de kom laten staan.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm met een diameter van 20 cm in, en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
Doe de bloem, de bakpoeder, het zout en de suiker in een beslagkom. Meng dit even kort door elkaar. Voeg nu ook de eieren, de kwark, de gesmolten roomboter, de sinaasappelrasp en het vanille extract toe. Meng alles goed door elkaar.
Haal de cranberry's en rozijnen uit het water, en schep deze nu ook door het beslag.
Doe het beslag in de springvorm en bak in ongeveer 40 minuten gaar. De bovenkant zal nu mooi goudbruin zijn. Als je een satéprikker in de kwarkbol steekt, en deze er schoon en droog uit komt, dan is de kwarkbol klaar.
Haal de kwarkbol uit de oven, en laat even afkoelen. Besmeer de kwarkbol met roomboter wanneer deze nog warm is. Ik heb hiervoor de boter deels uitgepakt, en aan het uiteinde het papier laten zitten. Vervolgens heb ik de boter zo op de kwarkbol gesmeerd. Bestuif met poedersuiker. Je zult zien dat er nu een lekker suikerlaagje op de kwarkbol zit.
Serveer de kwarkbol. Wanneer de kwarkbol vers uit de oven komt is hij het lekkerst. Ook lekker met een beetje roomboter, jam en/of praliné.