Doe het water in een steelpannetje, en breng aan de kook. Haal van het vuur, en doe hier nu 175 gram suiker en de santen in. Meng dit door elkaar. Laat dit nu vervolgens tot kamertemperatuur afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een bakblik in met zonnebloemolie. Ik heb zelf deze cakejes gebakken in een bakblik met mini tulbandvormpjes. En ook heb ik een deel in een rond taartblik gemaakt. Je kan ook een geheel andere vorm kiezen.
Meng de tapioca, rijstmeel en bloem door elkaar in een grote kom. Voeg hier ook een snuf zout aan toe.
Voeg hier nu ook het kokoswater aan toe. Doe ook de overgebleven suiker hierbij. Mix dit met een garde goed door elkaar. Je moet geen klontjes meer zien.
Verdeel nu het beslag in 4 kommen. Breng het beslag als volgt op smaak:Amandel (kom 1): Voeg het amandelextract toe.Kersen (kom 2): Stamp de gevriesdroogde fijn met een vijzel, en voeg deze toe.Pandan (kom 3): Voeg het pandanextract toe.Koffie (kom 4): Voeg het koffie- en vanille-extract toe. Vul de vormpjes tot de gewenste hoogte met één kleur van het beslag. Ik heb een tweetal varianten gemaakt, te weten ééntje met pandan en koffie, en ééntje met kersen en amandel. De laag met pandan en kersen heb ik als eerste gemaakt in de tulbandvormpjes.
Je zal de cakejes nu moeten stomen. Je kan hiervoor een stomer gebruiken. Zelf heb ik geïmproviseerd, en mijn bakvorm in een groter bakblik gestopt die gevuld was met kokend water. Als je dit ook doet, wees dan wel voorzichtig met het kokend water. De bakvorm heb ik vervolgens afgedekt met aluminiumfolie. Stop dit geheel in de oven.
De baktijd is nu sterk afhankelijk van de dikte van je laag beslag. De eerste laag heb ik ongeveer 30 minuten in de oven gehad. Check in de tussentijd of de bovenkant van het beslag droog lijkt. Het beslag moet nog wel glanzen. Als de bovenkant droog lijkt haal je het uit de oven, en verdeel je de tweede laag in de vormpjes. Doe dit ook ongeveer 20 minuten in de oven totdat ook deze bovenkant droog lijkt.
Heb je ook beslag over? Dan kan je dus ook een deel in een taartblik (of andere vorm) stomen. Ik heb een taartblik in een grote pan kokend water gedaan, en de deksel er vervolgens op gedaan. Laat deze pan op het vuur staan, en rustig doorkoken. Laagje voor laagje heb ik het resterende beslag gestoomd. Iedere keer als het laagje droog leek heb ik de volgende laag toegevoegd. Dit duurde per laag 5-10 minuten.
Laat volledig afkoelen voordat je de cakejes uit de vormpjes haalt, of voordat je de cake aansnijdt (met een met olie ingevet mes). Ik heb de tulbandcakejes uit de bakvorm gehaald door in het cakeje te prikken met een satéprikker, en deze er zo uit te trekken.