Deze kruidcake met courgette is lekker smeuïg, en rijkgevuld met rozijnen, cranberry's en walnoten. Met dit recept maak je een cake van ongeveer 25 cm.
Verwarm de oven voor op 170 °C, en vet een cakeblik van ongeveer 25 cm in.
Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel in een kom. Meng dit door elkaar.
Doe in een andere kom de suiker, basterdsuiker, zonnebloemolie en het vanille extract. Mix dit door elkaar. Voeg vervolgens ook de eieren en de Griekse yoghurt toe. Mix dit nog kort door elkaar.
Spatel het bloemmengsel door de kom met natte ingredienten. Stop wanneer het gemengd lijkt. Voeg tot slot ook de courgette, rozijnen, walnoten en cranberry's toe. Spatel nog even kort door elkaar.
Stort dit in je bakblik, en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar. Als je er een satéprikker schoon uit kan halen is de cake klaar.
Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Opmerkingen
Je kan ook prima andere noten toevoegen, of ander gedroogd fruit.