Deze crackers zijn perfect voor bij de borrel. Je kan ze heerlijk beleggen met allerlei dips, maar ook zonder beleg zijn ze lekker. Door het deeg zit onder andere kikkererwtenmeel, kurkuma, chilipeper en komijn. Een toastje met een Indiase twist.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een bakplaat klaar.
Doe het kikkererwtenmeel, de kruiden, het zout en het bakpoeder in een kom, en meng dit door elkaar.
Voeg nu de olie toe aan het deeg. Kneed het door totdat goed gemengd is, en het kruimels zijn, en het geheel iets op nat zand lijkt.
Voeg nu ook geleidelijk aan het water toe. Kneed dit door totdat het een samenhangend deeg is.
Doe het deeg als een platte plak op een stuk bakpapier, en leg hier nog een stuk bakpapier bovenop. Maak het deeg nu met een deegroller plat. Rol dit uit tot 2-4 mm.
Snijd het deeg nu in stukjes, bijvoorbeeld vierkantjes. Ik heb hiervoor een pizzasnijder gebruikt.
Leg een stuk bakpapier (wat je net hebt gebruikt om het deeg uit te rollen) op je bakplaat, en leg hier de crackers op. Prik met een vork kleine gaatjes in je crackers.
Bak de toastjes in circa 12 minuten gaar. Ze zullen nu goudbruin kleuren, en knapperig worden.
Laat de crackers afkoelen op een rooster.
Opmerkingen
Als je geen asafoetida in huis hebt kan je dit ook weglaten. Zelf heb ik dit overigens bij een Aziatische supermarkt (Amazing Oriental) gekocht. Het heet daar soms ook wel 'hing'.