Heb je geen zelfvriezende ijsmachine? Zorg dan dat je je koelelement op tijd gereed hebt staan!
Doe de suiker samen met het water in een steelpannetje, en breng aan de kook. Als de suiker opgelost is kan je het pannetje van het vuur halen.
Voeg de kersen en het citroensap toe aan de suikersiroop. Pureer dit met een staafmixer of keukenmachine fijn.
Je kan nu ervoor kiezen om het geheel door een zeef te halen als je erg glad ijs wil hebben. Ik heb dit zelf niet gedaan, en vond het dan ook helemaal niet storend.
Voeg nu ook de 2 tonkabonen toe, en laat het geheel afkoelen. Laat de smaak van de tonkabonen goed in het ijs trekken. Wanneer je mengsel iets is afgekoeld kan je het verder in de koelkast laten afkoelen.
Stop het mengsel in je ijsmachine, en volg verder de instructies van je ijsmachine. Als het ijs klaar is zul je het nog even (1-2 uur) verder moeten laten bevriezen in de vriezer.
Opmerkingen
Tonkabonen zijn doorgaans niet in de supermarkt te vinden. Ik heb deze online gekocht. Ze worden ook wel in speciaalzaken verkocht.