Ga terug
jan hagel koekje chai greinsuiker amandelschaafsel

Jan Hagel met chai

Dit is het perfecte koekje voor bij de thee. Een klassiek koekje met greinsuiker en amandelschaafsel. Deze Jan Hagel past door de chai kruiden al helemaal erg goed bij thee.

Ingrediënten
  

  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gram bloem
  • 100 gram Zeeuwse bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1-2 theelepels chai thee (ik heb hiervoor 2-3 theezakjes kapot geknipt)
  • 50 gram greinsuiker
  • 50 gram amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 °C.
  • Doe de boter, basterdsuiker en zout in een beslagkom, en klop dit luchtig. Je zal merken dat het mengsel lichter van kleur wordt.
  • Meng de bloem, Zeeuwse bloem, chai en bakpoeder met elkaar in een kom. Voeg dit vervolgens geleidelijk toe aan het boter- en suikermengsel.
  • Kluts het eitje, en voeg ongeveer de helft toe aan je deeg. Meng dit even door elkaar.
  • Neem een stuk bakpapier, en rol het deeg op dit bakpapiertje uit tot een rechthoekige plak van 3-4 mm dik. Verplaats deze plak vervolgens naar je bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met het overgebleven ei, en verdeel vervolgens de greinsuiker en amandelschaafsel over het deeg.
  • Bak in circa 20 minuten mooi goudbruin. Snijd de koek gelijk in stukjes wanneer het uit de oven komt. Laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

Greinsuiker koop je online of bij een speciaalzaak.