Ga terug
komijn jeera koekjes cookies indian

Indiase koekjes met komijn

Deze koekjes zijn zout, zoet en kruidig. Een heerlijke combinatie van hartig en zoet. Dip ze ook eens in wat chutney.

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel komijn
  • ¼ theelepel karwij
  • 115 gram boter (kamertemperatuur)
  • 30 gram poedersuiker
  • ¾ theelepel zout
  • 160 gram bloem
  • 1-2 eetlepels melk

Instructies
 

  • Rooster de komijn en karwij in een koekenpan. Als de geuren hiervan vrijkomen haal je dit van het vuur. Doe dit in een apart kommetje, en laat het afkoelen.
  • Doe de boter, poedersuiker en zout in een beslagkom, en mix dit totdat je een romige en luchtige massa hebt.
  • Zeef de bloem, en voeg deze vervolgens - in delen - samen met ¾ eetlepel komijn en de karwij toe aan het geheel. Mix dit door elkaar. Je hoeft dit niet te kneden. Het zal een beetje op crumble lijken.
  • Voeg nu ook de melk toe. Als het goed is kan je hier nu een rol van maken. Wederom, je hoeft het niet te kneden. Je vormt hier een geheel van. Komt het nog niet samen? Voeg dan nog een beetje melk toe.
    Verpak de langwerpige rol in wat vershoudfolie, en leg deze tenminste 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Haal het deeg uit de koelkast, en rol dit uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm dik. Strooi de overgebleven komijn over het deeg. Steek hier vervolgens koekjes uit. Leg deze op de bakplaat. Laat daarbij wat ruimte tussen de koekjes.
  • Bak de koekjes in circa 15 minuten gaar. De koekjes horen nog een beetje bleek te zijn. Wil je ze wat knapperiger? Bak ze dan gerust wat langer.

Opmerkingen

Tip: Het is ook lekker om deze koekjes in een chutney te dippen!