Ga terug
appeltaart havermout ontbijt kaneel

Havermout appeltaart muffins

Met dit recept heb ik iets meer dan 6 muffins gemaakt. Heerlijk als ontbijt of lunch, en ook erg geschikt voor tussendoor.
Wil je meer muffins maken? Pas dan gerust de hoeveelheden aan.
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 25 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 120 gram havermout
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • ½-1 theelepel kaneel
  • 40 gram rozijnen
  • 1 appel
  • handje gedroogde abrikozen (indien gewenst)
  • 50 gram walnoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en doe indien gewenst bakpapiertjes of siliconen vormpjes in je muffinblik. Gebruik je dit niet? Zorg dan dat je je bakvorm invet.
  • Neem een beslagkom, en doe hier de boter, de melk en het ei in. Meng dit door elkaar.
  • Doe in een andere beslagkom de havermout, de lichtbruine basterdsuiker, het zout, de kaneel en het bakpoeder. Meng dit ook goed door elkaar. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de beslagkom met de boter, de melk en het ei. Meng alles nu nogmaals goed door elkaar.
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Snijd ook de abrikozen in kleine stukjes, en verkruimel de walnoten tot wat kleinere stukken. Voeg dit vervolgens toe aan de beslagkom, en spatel alles door elkaar. Hou wel een aantal walnoten achter om op het laatst bovenop de muffins te doen.
  • Doe het beslag in de muffinvormpjes, en strooi hier de achtergehouden walnoten overheen. Als je net als ik iets te veel beslag hebt kan je ook nog wat in een klein ovenschaaltje doen. Of als je geen muffinvormpjes hebt kun je ook gelijk gebruik maken van andere vormpjes/schaaltjes.
  • Doe de muffins nu voor ongeveer 25 minuten in de oven. De muffins zullen er nu mooi goudbruin uitzien. Ik vind de muffins heerlijk als ze nog een beetje warm zijn. Je kan ze overigens ook goed meenemen voor onderweg.

Opmerkingen

Je kan er ook voor kiezen om geen muffinvormpjes te gebruiken, maar het beslag in een ovenschaal te doen. Let er dan wel op dat de baktijd mogelijk iets kan afwijken.
Geen fan van walnoten, abrikozen of rozijnen? Geen probleem, je kan bijvoorbeeld gerust wat andere noten toevoegen. Of dit geheel weglaten, en juist wat meer appel toe te voegen.