Verwarm de oven voor op 180 °C, en doe indien gewenst bakpapiertjes of siliconen vormpjes in je muffinblik. Gebruik je dit niet? Zorg dan dat je je bakvorm invet.
Neem een beslagkom, en doe hier de boter, de melk en het ei in. Meng dit door elkaar.
Doe in een andere beslagkom de havermout, de lichtbruine basterdsuiker, het zout, de kaneel en het bakpoeder. Meng dit ook goed door elkaar. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de beslagkom met de boter, de melk en het ei. Meng alles nu nogmaals goed door elkaar.
Snijd de appel in kleine blokjes. Snijd ook de abrikozen in kleine stukjes, en verkruimel de walnoten tot wat kleinere stukken. Voeg dit vervolgens toe aan de beslagkom, en spatel alles door elkaar. Hou wel een aantal walnoten achter om op het laatst bovenop de muffins te doen.
Doe het beslag in de muffinvormpjes, en strooi hier de achtergehouden walnoten overheen. Als je net als ik iets te veel beslag hebt kan je ook nog wat in een klein ovenschaaltje doen. Of als je geen muffinvormpjes hebt kun je ook gelijk gebruik maken van andere vormpjes/schaaltjes.
Doe de muffins nu voor ongeveer 25 minuten in de oven. De muffins zullen er nu mooi goudbruin uitzien. Ik vind de muffins heerlijk als ze nog een beetje warm zijn. Je kan ze overigens ook goed meenemen voor onderweg.