Deze muffins zijn makkelijk te maken, en ook nog eens heel handig om mee te nemen. Ze zijn rijkgevuld met cheddar, feta, geroosterde paprika, zongedroogde tomaten, olijven, knoflook en ui. Met dit recept maak je ongeveer 12 muffins. Je kan ze prima een aantal dagen bewaren.
Verwarm de oven voor op 180 °C, en vet een muffinvorm in met een beetje olie. Ik vind het zelf het fijnst om geen gebruik te maken van papieren vormpjes. Hiermee blijft een groot deel van de muffin in het papier plakken.
Doe de bloem. baking soda, bakpoeder en zout in een beslagkom, en meng dit door elkaar.
Doe het ei, de melk, de yoghurt en de zonnebloemolie ook in een kom, en meng ook dit goed door elkaar. Doe tot slot deze ingrediënten bij het bloemmengsel. Mix dit allemaal goed door elkaar. Stop wanneer het goed gemengd is.
Snijd alle ingrediënten voor de vulling in stukjes/blokjes. Gebruik voor de knoflook bij voorkeur een knoflookpers. Voeg al deze ingrediënten vervolgens ook toe aan de kom. Roer door elkaar totdat alles goed verdeeld is.
Vul je muffinvorm nu met het beslag, en bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar. Als de bovenkant mooi goudbruin is zijn ze klaar.
Opmerkingen
Je kan de vulling van deze muffins gerust naar smaak aanpassen. Heb je nog een andere kaas liggen of verse kruiden? Dan kun je die er prima in verwerken.