Ga terug
courgette cake zucchini olijven tomaten feta kaas appenzeller

Hartige cake met courgette

Deze hartige cake is perfect voor bij de lunch of diner. Ook erg geschikt als snack! Laat je ook verrassen door deze cake met courgette, olijven, zongedroogde tomaten en kaas.
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 40 gram boter (gesmolten)
  • 240 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 190 gram geraspte courgette
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 40 gram olijven (in stukjes gesneden)
  • 30 gram zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
  • 2 lente uitjes (fijngesneden)
  • 100 gram feta (verkruimeld)
  • 40 gram appenzeller of andere pittige kaas (geraspt)
  • verse kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn (naar smaak)
  • peper (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en vet een cakeblik in. Ik heb een cakeblik van 25-30 cm lang gebruikt.
  • Knijp het overtollige water uit de courgette, en dep deze droog.
  • Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en suiker in een kom. Meng dit door elkaar.
  • Doe in een andere kom de gesmolten boter, het ei en de karnemelk. Meng dit goed door elkaar. Voeg dan ook de geraspte courgette toe.
  • Doe de bloem bij de kom met natte ingrediënten. Meng dit kort door elkaar, en voeg tot slot ook alle overige ingrediënten toe. Meng niet te lang. Wanneer alles verdeeld lijkt is dit klaar.
  • Stort het beslag in je cakeblik, en bak in circa 50-60 minuten gaar. Wanneer je er een satéprikker droog uit kunt halen is het klaar.

Opmerkingen

Je kan deze courgette cake prima enige tijd bewaren in de koelkast. Ook ideaal om mee te nemen als snack of lunch voor onderweg.
Varieer gerust met de kruiden en smaakmakers. Of voeg eens een andere soort kaas toe.