Doe de boter, tahini, suiker, citroenrasp, zout en chilivlokken in een kom, en meng dit door elkaar tot een romige massa.
Voeg vervolgens ook de eierdooier toe, en meng dit door elkaar.
Kneed nu ook de bloem door het geheel. Maak langwerpige rollen, met een diameter van 3 cm, van het deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie, en laat tenminste 1 uur in de koelkast afkoelen. Je wil dat het deeg mooi stevig is zodat je het vervolgens goed in plakken kan snijden.
Verwarm de oven voor op 170 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het suiker en de sesamzaadjes op je aanrecht (of doe dit in een groot (langwerpig) bord). Rol het gekoelde deeg door de suiker en het sesam. Snijd de koekjes vervolgens in plakken van circa 1 cm, en leg deze op de bakplaat.
Bak de koekjes in circa 25 goudbruin. Laat vervolgens afkoelen op een rooster.
Opmerkingen
Geen fan van chili? Laat dit dan gerust weg. Ook zonder zijn het heerlijke koekjes!