Verwarm de oven voor op 220 ᵒC, en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
Doe de spijs in een kommetje, en roer dit los. Meng indien nodig met wat ei en/of water om er een smeuïg en smeerbaar geheel van te maken. Doe de spijs vervolgens in een spuitzak.
Haal het koekdeeg nu uit de koelkast, en rol dit op een met bloem bestrooid aanrecht uit tot een dikte van 2-4 mm. Het kan zijn dat je deeg nog erg stijf is. Kneed het dan eerst nog kort even door.
Steek cirkels van ongeveer 10 cm uit het deeg. Leg de helft van de cirkels op je bakplaat, en verdeel de vulling hierover. Let op dat je ongeveer 1 cm tot de rand van de cirkels vrij laat. Maak deze rand wat nat, en leg hier een cirkel deeg bovenop. Druk de zijkanten (eventueel met een vork) dicht.
Druk een aantal pecannoten bovenop de gevulde koeken. Bestrijk de koeken voor het bakken nog met wat geklutst ei.
Bak de gevulde koeken in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Laat de koeken verder afkoelen op een rooster.