120gramcorn syrup(dit bestel je online of koop je bij een Aziatische supermarkt)
30gramcacaopoeder
70gramboter
120gramgepofte tarwe
½theelepelzeezout(naar smaak)
½theelepelkaneel(naar smaak)
Instructies
Vet een bakblik van 20x20 cm in met een beetje (gesmolten) boter.
Smelt de boter in een steelpannetje. Zorg ervoor dat dit niet een te klein steelpannetje is. Alle ingrediënten moeten hier namelijk in passen. Voeg als de boter gesmolten is ook de basterdsuiker, corn syrup, kaneel, zeezout en cacaopoeder toe, en breng aan de kook. Laat dit 1-2 minuten doorkoken.
Haal nu het pannetje van het vuur, en voeg de gepofte tarwe toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg indien gewenst nog wat extra zeezout of kaneel toe.
Stort het geheel in de bakvorm, en druk het met een spatel aan. Ik heb de spatel overigens hiervoor even ingevet, dan blijft het niet plakken.
Laat dit nu zeker een uur uitharden. Snij in stukjes, en serveer.
Opmerkingen
Deze snack kan je goed enige tijd bewaren. Stop het dan wel in een luchtdicht bakje. Het hoeft niet in de koelkast.