Ga terug
Cake met havermout en bosbessen

Gebakken havermout met banaan, pecan en blauwe bessen

Dit ontbijt zet je snel op tafel. Terwijl het in de oven staat kun je je klaarmaken voor de dag. Vervolgens heb je een heerlijk warm ontbijtje.

Ingrediënten
  

  • 2 bananen (gebruik hiervoor vooral erg rijpe bruine bananen)
  • 200 ml volle melk
  • 200 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 180 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram pecannoten
  • 150 gram blauwe bessen
  • ½ theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 2 eetlepels kokossnippers (indien gewenst kun je ook nog extra (geraspte) kokos door het beslag doen)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal met een afmeting van 20x20 cm in. Een grotere ovenschaal kan ook, maar dan wordt het geheel iets platter. De baktijd zal dan ook iets korter kunnen zijn.
  • Prak de bananen met een vork, en doe dit in een beslagkom.
  • Voeg de volle melk, de karnemelk, het ei en de maple syrup toe aan de beslagkom. Meng dit door elkaar.
  • Voeg nu ook de havermout, pecannoten, blauwe bessen, bakpoeder, kaneel en het zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Giet dit mengsel in de ovenschaal, en strooi de kokossnippers eroverheen. Stop dit vervolgens in de oven. Bak ongeveer 40 minuten. Het is klaar wanneer de bovenkant goudbruin lijkt.
  • Snij in stukken, en serveer. Het is lekker om er nog maple syrup over te gieten.

Opmerkingen

Toppings: Het is ook erg lekker om nog wat toppings toe te voegen voordat je het geheel in de oven stopt. Voeg bijvoorbeeld nog wat extra pecannoten toe. Of wat dacht je van chocolate chips?
Rijpe bananen: Heb je geen overrijpe bananen liggen? Dan kun je de bananen ook ongeveer een half uur op 150 graden in de oven doen.
Variaties: Heb je geen blauwe bessen en pecannoten in huis? Of wil je graag iets anders? Het recept is heel makkelijk aan te passen. Vervang de blauwe bessen en pecannoten bijvoorbeeld door walnoten en rozijnen. Of voeg eens chocolade en hazelnoten toe aan het beslag.