Ga terug
friese suikerlatten anijs

Friese suikerlatten

Friese suikerlatten, ofwel Fryske sûkerlatten, zijn heerlijke koeken uit Friesland. Met dit recept maak je twee grote koeken. Doorgaans worden deze koeken ook per twee verpakt.
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • ½ ei (40 gram)
  • 250 gram bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 7,5 gram bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 60 ml (volle) melk
  • 30 gram boter (op kamertemperatuur)
  • ½-1 theelepel suiker
  • 1 theelepel anijs
  • optioneel: beetje sinaasappelrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier, of een siliconen bakmat.
  • Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de theelepel gewone suiker, in een beslagkom. Kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg in twee stukken, en rol ieder stuk uit tot een lat van circa 25 cm lang. Laat wat ruimte vrij tussen de twee latten. Bestrooi de latten met de overgebleven suiker.
  • Bak de koeken in circa 20-25 minuten gaar. Ze horen enigszins bleek te blijven. Laat afkoelen op een rooster.