Deze cakejes zijn onwijs lekker. Doordat de ook lekker luchtig en licht zijn heb je er zo heel wat opgesnoept. In dit klassieke Franse cakeje heb ik ook nog wat cranberry's en pistache verwerkt. Erg lekker!
Maak eerst de gebruinde boter. Doe hiervoor de boter in een steelpannetje, verwarm dit op middelhoog tot ongeveer 140 graden. Je zal zien dat de boter een transformatie ondergaat. Wanneer de boter ongeveer 140 graden is zul je goed moeten opletten. Als je ziet dat de melkdeeltjes onderin de pan bruin beginnen te kleuren haal je de boter van het vuur. Zeef het, en laat het in een kommetje afkoelen. Voeg een snufje zout toe.
Doe de eiwitten in een kom, en klop deze stijf. Voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe.
Doe nu ook de sinaasappelrasp, amandelmeel en bloem bij het beslag. Voeg ten slotte ook de boter toe.
Doe het beslag nu zeker 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 °C, en vet je vorm in.
Schep het beslag in een spuitzak, en spuit het beslag vervolgens in de vormpjes. Zorg ervoor dat je de vormpjes niet helemaal vult. De cakejes zullen nog wat rijzen. Druk er nog wat cranberry’s in, en bestrooi met wat fijngesneden pistache.
Doe de financiers in de oven, en verlaag de temperatuur naar 200 °C. Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de financiers afkoelen op een rooster.
Opmerkingen
Voor dit recept heb je alleen eiwitten nodig. Gooi de eierdooiers alleen zeker niet weg. Hier kan je namelijk erg goed banketbakkersroom, een curd of roomijs mee maken!