Ga terug
courgette slice tomaten cake kaas appenzeller bakken

Courgette slice

Deze courgette slice lijkt wel een beetje op een cake of frittata. Ideaal voor tijdens de lunch of als avondeten. Lekker met tomaat en kaas erbovenop.
Ik heb hiervoor een bakblik van circa 20x20 cm gebruikt.

Ingrediënten
  

  • 90 gram bloem
  • 3 gram bakpoeder
  • 225 gram courgette (geraspt)
  • 3 eieren
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 30 gram zongedroogde tomaten
  • 1 ui
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • 60 gram geraspte Appenzeller (of een ander pittig kaasje)
  • 1 tomaat

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakblik van circa 20x20 cm met bakpapier. Vet de randjes in met wat olie of boter.
  • Doe de bloem en bakpoeder in een kom, en meng dit door elkaar.
  • Kluts eieren los, en voeg hier de bloem en bakpoeder aan toe. Roer ook de andere ingrediënten (behalve de tomaat en de Appenzeller) door het beslag. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Stort dit beslag in je bakblik. Snijd de tomaat in plakjes, en verdeel deze over de bovenkant. Strooi hier vervolgens de geraspte Appenzeller, of andere soort kaas, overheen.
  • Bak in circa 30 minuten gaar. De bovenkant begint nu iets bruin te kleuren, en de kaas is mooi gesmolten. Laat even iets afkoelen voordat je het in stukken snijdt.

Opmerkingen

Ik heb Appenzeller gebruikt. Dit is een soort Zwitserse kaas. Deze kaas kan je alleen niet overal vinden. Een ander (pittig) kaasje is ook prima hiervoor. Maar net wat je lekker vindt.